16 Mayıs 2024 Perşembe

Gazete Gerçek- Gülsüm Atik Köşe Yazısı

 

***

Atakum Belediyesi ile ilgili diğer bir konu da sahada muhabirlik ve haber müdürlüğü yaptığım yıllarda, birlikte haberlere gittiğim gazeteci arkadaşım Zerrin Somuncu'nun başına gelenler.

Zerrin Somuncu bir önceki başkan Cemil Deveci döneminde, başarılı bir gazetecilik yaşamı sürerken, belediyenin basın birimine transfer edilmiş bir arkadaşımızdı. Deveci döneminde de Atakum Belediyesi ile ilgili servis ettiği haberlerle, belediyenin hizmetleri ve çalışmaları konusunda, Samsun basını bilgilendirmek noktasında, ekipteki diğer arkadaşlarıyla birlikte büyük katkı sundu.

Ancak Zerrin Somuncu, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında belediye başkanlığına seçilen Serhat Türkel tarafından, kendi basın açıklamasına göre belediyenin düğün salonunda temizlik işlerine sürüldüğünü söylüyor.

Zerrin Somuncu, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartı bulunan aynı zamanda Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin de üyesi olan çok başarılı bir gazetecidir. Yılların gazetecisi olarak, Samsun basınında işine gösterdiği sevgi ve saygının yanında, haber konusunda bir hayli titiz olduğuna ben de şahidim.

Bu yaşananlardan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in haberinin olmadığına inanıyorum. Aksine Sevgili Zerrin, gerek deneyimi gerekse çalışkanlığıyla yeni başkana basınla olan ilişkilerinde büyük katkı verecek, gerek dünya görüşü gerekse özgür basına olan inancıyla mevcut yönetimle aralarında hiçbir sorun çıkmayacak gazeteci arkadaşlarımızdan birisi çünkü.

Konunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığına olan inancımla, gazeteci arkadaşımıza yapılan bu haksızlığın bir an önce düzeltilmesini umut ediyorum!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder